Svevremenski
trendovi.

Promjena.

Ideje za moderni dizajn i uređenje interijera po svojoj prirodi se neprestano mijenjaju. Zahtjevi za novim materijalima i novim oblicima, zajedno sa ubrzanim razvojem tehnoloških inovacija i ljudske kreativnosti stvaraju trendove u modernom dizajnu interijera koji su rijetko predodređeni do budu trajni. Ono što je bilo svježe i inspirirajuće prije dvije godine ne mora biti aktualno i interesantno danas.

Svevremenski
trendovi.

Postoje određeni trendovi u dizajnu interijera koji imaju tendenciju da ostanu i dalje moderni, interesantni i inspirirajući. Jednostavne palete boja, crno bijele dekorativne ideje sa dodirom sjaja, impresivni središnji kao i predimenzionirani komadi namještaja i rasvjetnih tijela, dizajn interijera i dekorativne ideje u retro stilu od 50-ih do 70-ih pa čak i 80-ih godina, minimalistički stil dizajna interijera, skulpturni i teksturirani dizajn koji dodaje karakter i čini interesantnijim moderni interijer – to su današnji trendovi u modernom dizajnu interijera koji će biti aktualni mnogo duže.

Suvremen
vs.
Moderan stil.

Suvremeni stil vrlo pojednostavljeno rečeno označava sve ono što je trenutačno popularno u uređenju interijera modernog doma. Stoga je on dosta eklektičan jer se zapravo konstantno mijenja, a često kombinira karakteristike raznih povijesnih razdoblja i stilova. Funkcionira po principu – manje je više: ravne linije umjesto ornamentacije, jednostavne tkanine ili tkanine sa suptilnim uzorcima, minimalni dekor, a komadi namještaja nisu nužno osmišljeni sada, već prihvaća i starije primjerke.

Suvremeni stil ne treba miješati s modernim koji je dio povijesnog razdoblja s točno određenim karakteristikama. Moderni stil, kad je o dizajnu riječ, trajao je od 1920-ih do 1950-ih. Riječ je o definiranom stilu koji se ne mijenja i čije će odlike uvijek biti jasne. Prepoznatljiv je primjerice po čistim prostorima u kojima se ističu materijali poput drveta, kože, tikovine i lana, a namještaj je vrlo otvoren i podignut od poda da bi se dobio dojam prozračnosti.

Temeljna
načela
dizajna.

Moderni trendovi u dizajnu interijera ciljaju na izražavanje osobnosti na jedinstven način i stvaranje sigurnog, udobnog, funkcionalnog i atraktivnog životnog prostora prema određenim interesima i sa težnjom ka originalnošću. Pravi trendovi u dizajnu interijera reflektiraju prošlost sa svim svojim pogreškama i ispravcima. Što se više ideje u modernom dizajnu interijera mijenjaju, to više ostaju iste, nudeći nove i upravo zaboravljene tehnike i rješenja. Klasični trendovi u dizajnu interijera ostaju zato što predstavljaju temeljna načela dizajna.

Neki moderni trendovi u dizajnu i uređenju interijera nestaju jer su refleksija eksperimentiranja i trenutnog raspoloženja i stanja uma u društvu. Rješavati se starih ideja omogućuje nam da stvorimo slobodan prostor za nove koncepte i da poželimo dobrodošlicu svježim i atraktivnim dizajnerskim trendovima, ali uvijek poštujući temeljna načela dizajna.

Kontakt

Imate vilu ili kuću za odmor, a niste zadovoljni rezultatima ili želite izvući maksimum od svog objekta, a uz to osigurati mu dugoročnu konkurentnost? Želite ulagati u novi projekt, a uz to biti sigurni da ćete za vaš novac dobiti kvalitetan i izuzetno atraktivan proizvod, precizno balansiranu investiciju, te tim stručnjaka koji će voditi projekt kroz sve faze? Molimo Vas da ispunite kontakt formu.