Dopustite da vam odgovorimo konkretno na najčešća pitanja na koja nailazimo u razgovorima sa postojećim vlasnicima objekta ili novim investitorima u turizmu.

 

 1. Puno smo uložili, imamo i bazen i određeni dodatni sadržaj, a opet rezultati nisu sjajni. U čemu je problem?

Najjednostavnije rečeno problem je u tome što vaš objekt nije dovoljno konkurentan. Danas na Hrvatskoj obali, od Istre do Dubrovnika, imamo na tisuće objekata vila i kuća za odmor koji više ili manje ciljaju na istog gosta. A svake godine gradi se značajan broj novih objekata, konkurencija ubrzano raste, a to znači i ogroman izbor za gosta. Situacija se bitno promijenila u odnosu na prije desetak-petnaestak godina kada je ponuda bila puno manja te je svaki donekle kvalitetnije osmišljeni objekt postizao zadovoljavajuće rezultate. Uz to, rast standarda, razvoj tehnologije, dizajna, ekologije, zdravstvenih navika, dokolice i raznih drugih modernih trendova bitno je izmijenilo način razmišljanja modernog gosta. Zbog ogromne ponude samo će kvalitetni, originalni, svježi i stilski dotjerani objekti biti prvi izbor današnjeg zahtjevnog gosta. Ostali će se morati zadovoljiti sa prosječnim ili ispodprosječnim rezultatima. Moderan gost želi imati svu udobnost koju ima u vlastitom domu, ali uz to želi biti iznenađen i oduševljen, te želi na poseban način doživjeti atraktivnost ne samo destinacije u koju dolazi, već i samog objekta u kojem boravi. To je ključ postizanja visoke popunjenosti.

 1. Ok, shvatili smo da je konkurencija ogromna i da je potrebno uložiti u originalnost i atraktivnost samog objekta da bismo bili konkurentni. Ali, o kakvim to rezultatima ovdje govorimo?

Naš je zadatak postići popunjenost objekta od pet do šest mjeseci uz kvalitetne cijene. Vlasnici objekta koji se odluče za suradnju sa nama postižu veće cijene u odnosu na prije te znatno veću popunjenost. Njihova investicija konačno postiže puni potencijal. I to dugoročno.

 1. U čemu se sastoji vaš posao? Što ako tek planiramo izgraditi objekt za odmor?

Creative Tourism Industry tim stručnjaka vodi Vas tijekom kreiranja Vašeg objekta od samih početaka do smještaja gosta u Vaš objekt. Naše usluge obuhvaćaju koordinaciju i razvoj projekta kroz sve faze, od idejnog projekta i izgradnje objekta (ukoliko se radi o potpuno novom projektu), do stilskog uređenja interijera i eksterijera i plasiranja objekta na tržište kroz naš agencijski odjel weistria. Uz to, kao naš klijent uživate mogućnost nabavke vrhunske keramike i sanitarija po proizvođačkim cijenama, te ostvarujete dodatne popuste pri kupnji kvalitetnog namještaja. Bilo da se radi o projektu kojeg tek treba u potpunosti osmisliti, ili o osvježenju postojećeg, osmisliti ćemo Vama prilagođenu investiciju uz najbolji omjer uloženog i dobivenog i zajedno sa Vama provesti je u djelo.

 1. Nakon završetka vaše usluge dizajna i uređenja interijera i eksterijera pretpostavljam da vršite i booking objekta?

Da, kroz velika ulaganja u marketing za svaki pojedini objekt koji je firma pripremila za tržište, kroz potpuno individualan pristup i nisku proviziju postižemo fantastične rezultate glede cijena, popunjenosti objekta i u konačnici zadovoljstvo sviju – vlasnika objekta, nas i gostiju. Naš je pristup individualan, a cilj dugoročna suradnja.

 1. O kakvoj se veličini ulaganja radi? Koliko će me to koštati?

Bez ulaganja nema nove vrijednosti, a bez nove vrijednosti nema kvalitetnog rezultata. Što se veličine ulaganja tiče, ono ne mora biti veliko. Količina novaca nije uvijek presudna. Postoji određeni minimum ulaganja ispod kojeg projekt nema smisla, ali uvijek se traži optimum i balans između želja, potreba i mogućnosti. Kreativnost, ideje i originalnost, te iskorištavanje već postojećih vrijednosti ukoliko ih ima, i njihovo uklapanje u novi projekt su naši jaki alati i naši saveznici u stvaranju dobro balansirane investicije.

 1. Proizvođač sam vina, maslinovog ulja ili vlasnik restorana te želim svoj potencijal proširiti i oplemeniti uslugom kvalitetnog smještaja?

Jedna od specijalnosti tvrtke su integracija vinoteka, vinskih podruma, kušaonica ulja i autohtonih proizvoda u turističke objekte. U tu svrhu promišljamo i razvijamo originalna dizajnerska rješenja, dizajniramo namještaj po mjeri te surađujemo sa kvalitetnim stolarima kako bismo dobili vrhunski rezultat. S obzirom da je Istra regija kvalitetnih vina i maslinovog ulja, integracija vinoteke ili vinskog podruma odnosno kušaonice ulja idealna je prilika za promociju jedinstvenog i autohtonog proizvoda kroz koji se ujedno upoznaje Istra kao regija. Bilo da se radi o prostoru za prodaju i degustaciju ili samo o intimnom mjestu za boravak gostiju, kvalitetan stilski dizajn i rješenja su neophodni za stvaranje ugodne atmosfere. Odabrati kvalitetno Istarsko vino ovisno o trenutku, prigodi i raspoloženju u samoj kući za odmor, u jedinstvenom spoju luksuza, hedonizma i atraktivnih dizajnerskih rješenja doprinose kvaliteti doživljaja smještaja i regije, te će takav interijer zasigurno dugo ostati aktualan i prepoznatljiv. Gost će tada znati da se nalazi u vrhunskoj vinskoj regiji i u vrhunskom objektu dizajniranom samo za njega.

 1. Da li pružate usluge na području cijele obale ili samo u Istri?

Bilo da se radi o projektu u turizmu, rezidencijalnom objektu, hotelu ili ugostiteljskom objektu Creative Tourism Industry d.o.o. svoje usluge pruža na području cijele Hrvatske.

 1. Zašto baš Creative Tourism Industry?

Zato što naš tim stručnjaka raspolaže specijaliziranim znanjima i iskustvom potrebnim za realizaciju kvalitetnih projekata u turizmu – od stilskog dizajna i uređenja interijera i eksterijera, sadržaja objekta, njegove prezentacije i marketinga kao i kvalitetne suradnje i koordinacije sa drugim stručnjacima na projektu (ukoliko su potrebni). Jedina smo takva firma u Hrvatskoj te nije slučajno da smo posao započeli u Istri. Za razliku od klasičnih agencija koje vrše samo booking, mi u suradnji sa vlasnikom objekta najprije stvaramo kvalitetan proizvod, a tek onda dovodimo goste. Jednostavno rečeno mi znamo što je potrebno napraviti, na koji način, koliko će vas to koštati i kakav ćete rezultat na taj način postići. Uz to, pružamo konstantnu podršku vlasnicima objekta kroz čitavo vrijeme naše suradnje. Poseban odnos njegujemo i prema gostima kojima smo na raspolaganju 0-24 sata te za svaki objekt izrađujemo posebno prilagođeni lokalni vodič sa kvalitetnim informacijama koje gost od nas dobije prije dolaska u objekt – sa preporukama za aktivnosti, izlete, mjesta koja valja posjetiti, zabavu za njihovu djecu, preporučenim restoranima, barovima pa sve do lokalne mape kako doći do skrivenih uvala.

 1. Da li vaše usluge pružate za bilo koji projekt ili na bilo kojem objektu?

Ne. Ukoliko procijenimo da iz bilo kojeg razloga projekt odnosno objekt nema dovoljno potencijala za postizanje kvalitetnih rezultata ili vlasnik objekta nije spreman uložiti u projekt potrebna sredstava da bi se postigao željeni rezultat, u takve projekte ne ulazimo.

 1. Možda bismo i mogli surađivati, koji je slijedeći korak?

Slijedeći korak je da nam se javite te potom mi dolazimo na samo lokaciju, odnosno u sam objekt ukoliko je već izrađen. Dobrodošli ste također uz prethodnu najavu i u naš ured koji se nalazi u centru Rijeke. Jednom kada smo se upoznali i kada smo detaljno pogledali objekt i samu lokaciju slijedi izrada analize samog projekta. U predlaganju smjera projekta vrši se detaljna analiza svih ključnih elemenata – veličine objekta, kapaciteta objekta, lokacije, konkurencije, unutarnjeg uređenja, vanjskog uređenja, i sadržaja objekta. Dobiti ćete i okvirni troškovnik potrebnih ulaganja te se temeljem svega toga formira cijena za objekt sa procjenom popunjenosti. Dobiti ćete i detaljan uvid usluga koje ćemo vam pružiti na projektu kao i našu ponudu. Ova faza je za vas potpuno besplatna i neobavezna.

 1. Ukoliko smo zadovoljni rezultatima analize i samim prijedlogom projekta, što dalje?

Prepustite se s punim povjerenjem našem timu, sudjelujte i uživajte u promjeni. Uštedite Vaše vrijeme i novac uz vrhunski rezultat. Potom se strpite do dolaska prvih gostiju u vaš novi fantastični objekt.

Kontakt

Imate vilu ili kuću za odmor, a niste zadovoljni rezultatima ili želite izvući maksimum od svog objekta, a uz to osigurati mu dugoročnu konkurentnost? Želite ulagati u novi projekt, a uz to biti sigurni da ćete za vaš novac dobiti kvalitetan i izuzetno atraktivan proizvod, precizno balansiranu investiciju, te tim stručnjaka koji će voditi projekt kroz sve faze? Molimo Vas da ispunite kontakt formu.