Svevremenski prostori

Creative Tourism Industry ne stvara isključivo luksuzne interijere, već interijere koji imaju karakter i koji ostvaruju svoj kreativni potencijal. Na kraju krajeva, sirovost i profinjenost nisu suprostavljeni krajevi luksuznog spektra. To su samo dvije komplementarne značajke kojima stvaramo luksuzno okruženje.

Tim supružnika Kristina i Ivan Robar donose ogromno iskustvo u stvaranju i valoriziranju projekata u višem tržišnom segmentu zajedno sa temeljitim razumijevanjem dinamike i zahtjeva suvremenog života. Osnovan 2016., ovaj dinamični studio pruža usluge dizajna interijera, upravljanja projektima i booking vila, sa snažnim osjećajem identiteta.

Kristina Robar

– Senior dizajner i CEO, suvlasnik

Još kao dijete Kristina Robar je osjećala snažnu potrebu mijenjanja i poboljšanja stvarnosti oko sebe. Za čestih boravaka kod svoje tete u Njemačkoj, koja je voljela sve što je lijepo i decentno, bila je očarana njezinom odjećom, obućom i tekstilima, kao i ljepotom i skladom gradskih ulica, zgrada i vitrina. Na neki način već je tada bilo neizbježno da će Kristina postati profesionalni dizajner interijera.

Tijekom svog ranog posla kao voditeljica poslovanja građevinske tvrtke u Opatiji, stekla je vrijedno iskustvo na području gradnje i tržišta nekretninama. Potom, Kristina stječe značajno iskustvo u dizajnu interijera na zahtjevnom tržištu vila i kuća za odmor u Istri gdje je djelovala kao samostalni profesionalac. U 2016. godini zajedno sa suprugom osniva studio za dizajn interijera u Opatiji proširen sa agencijskim odjelom. Kristina ima diplomu sa Londonskog Instituta za dizajn interijera.

“Destinacija nikada nije samo mjesto, već novi način gledanja na stvari.”

Kristina voli putovati Europom i većinom boraviti u gradovima. Ne samo zbog sajmova i evenata vezanih za dizajn, već više da stekne osobno iskustvo o načinu života ljudi, o kulturi, umjetnost, majstorskim zanatima kao i o specifičnim ljepotama i vrijednostima različitih europskih regija. Kao svoj omiljeni grad i svoj drugi dom, a ujedno i najbližu destinaciju u kojoj provodi najviše vremena, Kristina ističe Veneciju – grad nenadmašive i svevremenske ljepote i sklada, izvor vječite inspiracije i uzbuđenja.

Kristina Robar nije pobornik strogog definiranja stilova u dizajnu. Dizajn interijera smatra umjetnošću. No ipak, sa snažnim temeljima u Art Decou i Klasici, Kristina redefinira ono što se danas smatra Suvremenim stilom. Također, rado koristi i tranzicijski stil, vješto upotpunjujući klasičan namještaj sa modernim elementima i neočekivanim detaljima, stvarajući toplo i inspirativno okruženje.

Ivan Robar

– Voditelj ureda i postprodukcije, suvlasnik

Ivan Robar je karijeru započeo na poziciji Voditelja ureda uprave u javnoj tvrtci za usluge s više od 100 zaposlenika. Ima diplomu pravnoga fakulteta, a paralelno se usavršavao za digitalni marketing, turistički menadžment i informatička rješenja u kreativnim industrijama.

Ivan je kao dijete bio okružen umjetninama budući da je njegov otac slikar, te je uvijek imao osjećaj i oko za ono što je lijepo i skladno, te se otud razvila njegova strast prema fotografiji i dizajnu. Ivan ima veliku iskustvo vezano uz računalne tehnologije i njihovu primjenu u kreativnim industrijama.

Zajedno sa suprugom Kristinom Robar 2016. godine osniva studio za dizajn interijera i tvrtku za upravljanje projektima i booking vila. U CTI-u radi na poslovima analize projekata, vizualne postprodukcije, marketinga i poslovima bookinga.

Uhodan tim za Cjelovita rješenja

Uz visokoobrazovane dizajnere interijera u našem timu se nalazi i projektant – inženjer građevine, stručnjak za namještaj po mjeri, specijalist za rasvjetu, a ovisno o projektu možemo osigurati i uhodan tim za obavljanje svih vrsta završnih radova kao i stručni nadzor projekta.

Prateći afinitete i potrebe klijenta, a oslanjajući se na našu stručnost, iskustvo i kreativnost osmišljavamo najbolja moguća rješenja te stvaramo atraktivne i funkcionalne prostore koji će za klijenta biti zaista posebni.

Naš Studio

Studio je smješten u mirnoj ulici tik uz glavni trg u gradu Vodnjanu, jednom od još uvijek autentičnih istraskih gradića, u prizemlju rekonstruirane kamene kuće. Takva lokacija pruža nam kreativno okruženje koje volimo, a blizina Pule, Rovinja i istarskog Y čini ju strateškom kako za realizaciju projekata, tako i za sastanke i druženje u samom uredu. Ured ima ulaz sa ulice, a na suprotnoj strani ima izlaz na terasu sa koje se pruža široki zeleni pojas, sa još uvijek netaknutom prirodom.

Naše Vrijednosti

Creative Tourism Industry tim se vodi sa tri riječi poslovne kulture: Budi strastven, budi iskren i budi ljubazan. Budi strastven u onome što radiš, budi iskren o načinu na koji to radimo, budi ljubazan prema članovima svog tima i sa istim poštovanjem  se ophodi prema našim klijentima. Svaki član našeg tima razumije značenje tih vrijednosti, što i njega oplemenjuje osobno.

Opušten i pristupačan, naš tim ne promovira dizajn sa jednim naličjem, umjesto toga posvećen je da klijentima stvori dom koji je za njih stvarno osoban i poseban.

Naša filozofija Dizajna

Duh našeg dizajna se očituje u „Svevremenski interijeri za život“ pristupu. Prekrasni detalji, smjelo korištenje boja, ravnoteža i simetrija, prostori prožeti tihim glamurom i daškom drame: to je prepoznatljiv touch Creative Tourism Industry dizajna. Originalnost, svježina i kvaliteta, inovativne tehnike i ljudska empatija, to su obilježja rada Kristine Robar, kojima nadahnjuje cijeli tim.

Interpretiramo klijentov karakter i stil kako bismo mu pružili inovativan i očaravajući interijer, biramo namještaj, tekstil,  čak i umjetnine i antikvitete. Unutarnji prostor često se promišlja na potpuno novi način, kako bi se uklonile fizičke prepreke koje stoje na putu kvalitetnijem načinu života.

Veličina nije bitna

From la grande maison to a pied à terre

U svijetu arhitekture i visoko stiliziranih interijera projekti različite veličine i razmjera jednako su vrijedni inspirativnog dizajna i pedantne pažnje prema detaljima. Prethodni klijenti obraćali su nam se s nizom zahtjeva i potreba, od malih apartmana i gradskih kućica pa do velikih ljetnikovaca i vila za odmor. Ono što je zajedničko našim projektima nije njihova veličina, već stupanj obzirnosti, profinjenosti i luksuza koji ulazi u svaki dizajn. Na isti način, ćelavi je orao jedna od najvećih i najveličanstvenijih ptica koje krase nebo, ali kolibri veličine samo tri centimetra podjednako su impresivni, mašući svojim krilima brzinom od izvanrednih pedeset puta u sekundi.

Pozornost na detalje

Godine 1961. poznati dizajneri namještaja Charles i Ray Eames pisali su o važnosti detalja u dizajnu. Zajedno su istaknuli kako detalji u dizajnu nisu samo detalji, oni jesu dizajn. Prožeti ovim osnovnim idejama, naučili smo obratiti posebnu pozornost na detalje svog rada, jer to ono što dizajn čini doista jedinstvenim – poput složenosti pahuljice snjega – uvijek neponovljiva. Bez obzira jesmo li angažirali majstora da proizvede ormariće po mjeri za dječju igraonicu ili mramorne cokle u kopaonici za apsolutno savršen finiš – obećajemo isporučiti uistinu izniman dizajn koji je prilagođen zahtjevima i ukusima našeg klijenta.

„Kod dizajna uvijek dodam jednu kontroverznu stvar. To je ono o čemu ljudi pričaju.“