10 Razloga zašto angažirati Dizajnera interijera

1. Uštedjeti ćete novac

Koliko god ovo zvučalo čudno, istina je da će vam angažiranje dizajnera pomoći izbjeći skupe pogreške i nepotrebne troškove, a uz to dobiti ćete rješenja koja će povećati vrijednost vaše nekretnine.

Jeste li ikada kupili komad namještaja koji je izgledao odlično u trgovini, ali je bio prevelik nakon što ste ga donijeli kući? Jeste li možda bojali zidove više puta pokušavajući pronaći pravu paletu boja?

Imajući točne i detaljne planove izbjeći ćemo kašnjenja, pogreške i kupnje u zadnji čas te omogućiti da se projekt razvija neometano i u kontinuitetu. Mi znamo kako postići dizajnerski izgled koristeći isplativije metode ili materijale u kuhinji, kupaonici ili kod ugradnje namještaja po mjeri.

Također, ako imate manji i ograničeni budžet, dizajner će znati kako izvući najbolju vrijednost u okviru onoga što možete potrošiti. Iskusni dizajner navikao je raditi po budžetu balansirajući svaku stavku i uvijek pazeći na optimalan omjer kvalitete i troškova. Također, dizajner zna gdje pronaći sve proizvode potrebne za projekt. Uvijek slijedimo dobro dokumentirani proces kako bismo osigurali da projekt bude izveden u planiranom tajmingu i u skladu s budžetom, pružajući sigurnost našim klijentima.

2. Ušteda vremena

Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme ako angažirate profesionalca da umjesto vas obavi posao, već iskusni dizajner interijera zna kojim redoslijedom treba odraditi posao i može predvidjeti prepreke koje se mogu pojaviti u tom procesu.

Mnoga kašnjenja u realizaciji se mogu izbjeći kada imate detaljne planove i unaprijed definirane komade namještaja, obloge, rasvjetu i sve ostale elemente prije samog početka realizacije.

Jedna od naših važnih uloga je povezivanje i koordinacija s građevincima i obrtnicima kako bismo održavali projekt na zacrtanom putu i u dobrom ritmu kao i planirali stvari koje možda ne uzimate u obzir, kao što su pozicije, broj i vrste prekidača ili kako iskoristiti skrivene mogućnosti za skladišne prostore.

3. Manje stresa

Gradnja ili renoviranje je stresno, pogotovo kada ste neiskusni ili pokušavate upravljati svojom karijerom, obitelji i svim ostalim što život nosi. Kako bi rezultat bio uspješan, potrebno je donijeti mnogo važnih odluka.

Dizajner interijera ukloniti će nagađanja pri donošenju odluka i dati vam sigurnost da je vaš projekt na pravom putu prema željenom rezultatu.

Dizajner interijera vam može otvoriti oči za mogućnosti za koje niste znali da postoje i dati vam samopouzdanje da isprobate nešto izvan vaše zone udobnosti.

4. Profesionalna rješenja i iskustvo

Kada angažirate dizajnera interijera, odmah dobivate akcijski plan za svoj prostor.

Profesionalni dizajneri interijera ulažu mnogo vremena u svoje obrazovanje i dizajnerske vještine, a nakon što se obuče, imaju tendenciju živjeti interijere kao stil života, neprestano gledajući nove proizvode, posjećujući izložbene prostore i proučavajući najnovije svjetske trendove.

Istrenirani par očiju vidjet će stvari koje ćete vi sigurno propustiti. Dizajn interijera delikatna je ravnoteža umjetnosti i znanosti, a dobri dizajneri proučili su oboje, pa znaju kako ih spojiti.

Dizajner interijera je profesionalac s istreniranim okom koji vam automatski može reći ako nešto nije u redu s prostorom. Neposredna konzultacija velika je prednost pri donošenju estetskih odluka. To je rezultat dugogodišnjeg iskustva.

Izvrsni smo u detektiranju elemenata vaše idealne estetike i širenju vaše vizije izvan granica vaše mašte kako bismo dizajnirali dom koji ćete zbilja voljeti. Vaš će dom biti personaliziran tako da odgovara vama i vašem životnom stilu, a detalji će biti dobro promišljeni i usklađeni.

5. Imati ćete kvalificiranog koordinatora

Posjedovanje detaljnog skupa planova i specifikacija prije početka bilo kakve akcije ključno je za besprijekornu izvedbu novog projekta izgradnje ili pak obnove.

Dobar dizajner unaprijed zna što graditelji i obrtnici trebaju znati kako bi uspješno dovršili svoj posao. Dizajner govori njihov jezik i može pružiti detalje koji su im potrebni za izvođenje vašeg projekta prema visokim standardima.

Dizajneri interijera vide ‘širu sliku’. Oni znaju gdje će se postaviti namještaj i gdje točno moraju biti postavljene utičnice i rasvjeta kako bi najbolje odgovarali tlocrtu.

Dizajner interijera također će vam pomoći da donesete odluke o pitanjima koja se pojave u hodu i na licu mjesta, oslobađajući vaše vrijeme kako biste se usredotočili na druge stvari.

6. Bolji izvori i kontakti

Svi znaju da je teško pronaći dobre izvore. Ali dizajneri već rade u svijetu interijera, tako da oni imaju pouzdane veze koje bi vam mogle trebati. Angažiranje dizajnera pomoći će vam da lakše pronađete električara, vodoinstalatera, parketara ili izvođače radova u koje možete imati povjerenje.

Dobivate sve prednosti profesionalca s dizajnerskim obrazovanjem – dizajneri znaju kako stvoriti funkcionalan prostor koji je ujedno i stilski dotjeran. Osim toga, dizajneri interijera često blisko surađuju s arhitektima, inženjerima za građevinu i statiku, a svi oni imaju formalno obrazovanje.

Dizajneri također imaju pristup mnogim proizvodima, rješenjima i materijalima koji nisu dostupni široj javnosti. Uz ove resurse, dizajner interijera stvorit će za vas prostor koji izgleda sofisticirano i jedinstveno.

7. Vaši prostori imati će „Vau“ efekt

Dizajneri interijera istrenirani su da kreativno i prostorno razmišljaju te da vide cjelovitu sliku unutarnjeg prostora što klijenti često ne mogu. Razmišljanje izvan okvira kada je u pitanju uređenje doma je nešto što kvalitetan dizajner uvijek radi. Ne samo da ćete dobiti dobar osjećaj ravnoteže dizajna, već i punu pozornost na detalje – od odgovarajuće rasvjete i postavljanja namještaja do izbora tkanina i odgovarajućih paleta boja.

Profesionalni dizajner interijera izradit će interijer koji će biti osmišljen po mjeri i osigurati da se sve savršeno uklapa i da je uistinu posebno za vaš dom.

8. Prodaja nekretnine

Dizajner interijera može puno pridonijeti estetici vašeg doma, što zauzvrat može povećati vidljivost i prodaju.

Ova povećana atraktivnost može eksponencijalno smanjiti vrijeme za koje će vaša nekretnina tražiti kupca. Prednost je ovdje dvostruka, brže vrijeme prodaje i više novca u vašem džepu.

9. Neutralno odlučivanje

Dizajner interijera ima osjetljiv zadatak da osmisli dom koji će odgovarati potrebama i ukusu svih ukućana koji tamo žive. Uspješno balansiranje ovog aspekta osigurava da će svi voljeti novi prostor.

Mi možemo donijeti neovisnu, praktičnu odluku balansirajući izazovne situacije među ukućanima koje mogu nastati tijekom adaptacije.

10. Netko drugi će obaviti zamorne poslove

Projekti izgradnje, renoviranja i uređenja sastoje se od mnoštva zamornih zadataka koji većinom nisu nimalo glamurozni. Istraživanje, usporedba i kupnja svih stavki za vaš projekt oduzima puno vremena.

Paziti da su svi detalji ispravni, praćenje isporuka i koordinacija ugradnje i opremanja zadaci su koje dizajner interijera može preuzeti na sebe kako bi osigurao da se vaš projekt odvija na vrijeme i u skladu s budžetom.

Dizajneri interijera nude uvježbano oko koje će vašu viziju oživjeti, a budući da to rade puno radno vrijeme, biti će učinkovitiji nego što to možete sami.