Heritage Hotel Nobile

Dubrovnik

Creative Tourism Industry je bio anagažiran na restauraciji i dizajnu interijera ladanjske kuće velike povijesti u srcu Dubrovnika. Dobili smo zadatak da kući, u koju se nije ulagalo mnogo godina, udahnemo novi život i pripremimo ju za zahtjevne goste iz Velike Britanije, SAD-a i dalekog Istoka. Želja klijenta je bila da svaka soba ima drugačiju temu, u skladu sa poviješću kuće.

„SMJEŠTENA BLIZU GRADSKIH VRATIJU OD PILA, OVA LADANJSKA KUĆA JE BILA MJESTO GDJE SU ŽIVJELI I RADILI POZNATI DUBROVAČKI PISCI, GLAZBENICI I UMJETNICI. ANTIKNI NAMJEŠTAJ I RASKOŠNE ŠTUKATURE ISPREPLIĆU SE SA MODERNIM RJEŠENJIMA SLAVEĆI NEKADAŠNJU POMALO DEKADENTNU PROŠLOST KUĆE“

OMAŽ POVIJESNIM LIČNOSTIMA

Kroz šest luksuznih soba, recepciju, vrt, modernu show-kuhinju, prostor za doručak i višenamjensku sobu za sastanke i male koncerte kuća priča povijest slikara Celestina Medovića, pisca Vojnovića, skladatelja Concertina Di Rubriciusa, kapetana admirala Ohmučevića, doktora Jera Pugliesia i povjesničara i kritičara Alberta Stipana Halera.

Spavaća soba omaž Ivi Vojnoviću

Prošlost, Sadašnjost i Budućnost

Klasični elementi u vidu antiknog namještaja, drvenih greda, prozora i štukatura stapaju se sa po mjeri izrađenim antiknim ogledalima i pokojim modernim komadom također dizajniranim sa naše strane poput ovog elegantnog staklneog stola sa metalnim nogama.