Kuća za odmor Eris

Viškovići-Labin

Ova stara kamena kuća u nizu tlocrtne površine tek malo više od 20 m2, koja je bila u gotovo ruševnom stanju, sa vrlo malo pripadajućeg eksterijera, i uopće otežanim pristupom, bila je izazov kojeg se vrijedilo prihvatiti. Kupili smo objekt kojeg nitko nije primijećivao i napravili mali dragulj. Korištenjem dodatnog prostora koji se nudio na mjestu nekadašnjeg kokošinjca spojenog sa zgradom, kao i stvaranjem konzervatorija sa prednje strane kuće, ova minijatura se nakon rekonstrukcije sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, blagavaonice, te tri spavaće sobe i dvije kupaonice raspoređene na dva kata.

Veličina nije bitna

U svijetu arhitekture i visoko stiliziranih interijera projekti različite veličine i razmjera jednako su vrijedni inspirativnog dizajna i pedantne pažnje prema detaljima. Prethodni klijenti obraćali su nam se s nizom zahtjeva i potreba, od malih apartmana i gradskih kućica pa do velikih ljetnikovaca i vila za odmor. Ono što je zajedničko našim projektima nije njihova veličina, već stupanj obzirnosti, profinjenosti i luksuza koji ulazi u svaki dizajn.

„SIROVOST I PROFINJENOST NISU SUPROSTAVLJENI KRAJEVI LUKSUZNOG SPEKTRA. TO SU SAMO DVIJE KOMPLEMENTARNE ZNAČAJKE KOJIMA STVARAMO LUKSUZNO OKRUŽENJE.“

Projekt dizajna interijera i eksterijera kuće Eris